Home Production studio New Verizon Media broadcast production office and studio

New Verizon Media broadcast production office and studio

0


Verizon Media, a division of Verizon Communications that is home to digital brands like Yahoo, TechCrunch and HuffPost, recently received a new workspace and broadcast production studio. The goal of the project was to create an installation that could foster connection and collaboration between brands.

The 21,700 square foot facility includes a reception desk, working and waiting lounges, three studios, three control rooms with audio booths, a main control room, a broadcast equipment room, 12 editing rooms, an audio suite and six discussion / meeting rooms.

The new reception center serves as the main reception for the Verizon Media offices. It’s a destination for staff and visitors alike and connects with lounges open to work and wait. The reception area features sight lines to Control Room 1 and Main Control and a branded media wall that can display a variety of programs.

The new broadcast production studio provides a physical platform where all brands can produce multimedia content. Multiple studios, control rooms and plug-and-play locations provide flexible filming opportunities and meet different production needs. Control Room 1 and Control Room 3 are used for Yahoo! Finance programs and related shoots. Control Room 2 is a versatile studio for other brands in the business.

Verizon broadcast production studio control room

Studio A was a priority for preservation due to its column-free space and sound insulation to high broadcast standards. Studio B was the site of an existing glass studio. The glass partitions were removed and reused in other places. Studio B is then surrounded by new solid and acoustic partitions.

Control rooms 1 and 3 were of new construction and were designed to accommodate a large number of stations with room for additional seats. These rooms also include audio booths to maximize the workflow.

Verizon broadcast production studio broadcast room

In order to support the consolidation of production from other facility sites, this location required an increase and expansion of infrastructure. A new rack room was built at the existing location. This reduced costs by maintaining existing critical pathways, but allowed for an increase in size and an upgrade of the HVAC equipment and system. A new network of cable trays has also been installed throughout the broadcast area.

Perkins + Will served as directed project designers and reference architect with Kostow Greenwood Architects as broadcast studio design architects. L&K Partners was the entrepreneur and Syska Hennessy Group was the MEP / FP engineer.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here